Nedávno představený elektromobil e-Legend rozhodně nebyl pouhým plácnutím do vody. Jak se ukazuje, Peugeot měl vše dobře promyšlené. Retro design evokující Peugeot 504 Coupé byl pouze chytře zvoleným prostředkem, jak upoutat pozornost.

A vypadá to, že rozhodně nezůstane pouze u tohto nádherného konceptu. Šéf Peugeotu Jean-Philippe Imparato oznámil, že automobilka Peugeot začne vyrábět řadu sportovních elektromobilů a elektrifikovaných automobilů.

Škoda Kodiaq GT
Kodiaq GT je pro Čínu. Škoda ukázala první jeho skici

Třebaže tato novinka může všem puristům připadat jako další hřebíček do rakve sportovním automobilům staré školy, vše nemusí být zase tak černé. Peugeot půjde proti automobilkám, Jako je Tesla, BMW či Porsche, ovšem na rozdíl od těchto prémiových značek chce nabídnout levnější alternativu.

Kormě potvrzení plánované řady sportovních elektromobilů a elektrifikovaných vozů Imparato neprozradil žádnou další informaci. S největší pravděpodobností půjde o hybridní ostrý hatchback a také potentnější verzi současné crossoverové nabídky.

Bohužel, s toutou infomrací přichází také velmi nepříjmená zpráva pro všechny milovníky motorsportu. Vývoj těchto modelů si vyžádá velké finanční investice, a z tohoto důvodu Peugeot současně oznámil, že na konci letošní sezony skončí v Mistrovství světa v rallycrossu WRX.

V přiložené galerii si můžete prohlédnout pařížský koncpet elektromobilu e-legend, který dost možná dostane zelenou. Nový směr automobilky Peugeot by tomu nasvědčoval.