Až dosud šlo pro operativní leasing vybrat jen určité konkrétní modely s konkrétními motorizacemi a výbavami. Nyní je tedy nabídka výrazně rozšířená a lze si vybírat libovolný vůz ze skladových modelů či zadat konkrétní individuální specifikaci do výroby.

Na operativní leasing tak lze vybírat třeba i vrcholnou Octavii RS 245 či nové SUV Kodiaq.

Čtěte také: Omlazené škodovky Rapid a Citigo už mají ceny. Kolik stojí?

Rozšířené jsou i možnosti podmínek leasingu. Délku smlouvy lze volit v rozmezí 24 až 48 měsíců a volitelný je také nájezd, pohybující se od 5000 do 150 000 kilometrů za dobu nájmu. Součástí nájmu je vždy komplexní havarijní pojištění, ovšem nově lze sjednat i předplacený servis, zahrnující krytí veškerých servisních úkonů.

Kolik za to?

Co se operativního leasingu jako takového týče, služby tohoto typu byly v našich končinách vždy spíše výsadou firem.

Teprve v posledních letech se nabídka rozšířila mezi drobné podnikatele a dokonce i soukromé zákazníky. Aktuálně operativní leasing pro soukromníky nabízí většina v tuzemsku působících automobilek.

Jen produkt Škoda Bez starostí využilo od června 2014 téměř 5000 zákazníků z řad soukromých osob.

Pohlédneme-li na vzorové ceny, tak základní Škodu Fabia 1.0 MPI lze mít na 48 měsíců s ročním nájezdem 20 000 kilometrů již od 3 809 korun měsíčně.

Octavii 1.0 TSI lze dostat za stejných podmínek již za 5 689 korun a SUV Kodiaq s pohonem všech kol a motorem 1.4 TSI za 9 699 korun. Další kalkulace najdete zde.