Bohužel ačkoliv se k nehodě v průběhu několika týdnů vyjádřila velká spousta lidí, přesné okolnosti a průběh celé havárie zůstávají tak trochu v mlze. Ne ale na dlouho.

Jak bylo oznámeno na webu Drivetribe, pevně spjatém s triem Clarkson, Hammond May, testování trojice supersportů na vrchařské trati ve Švýcarsku je na programu hned v prvním díle. Trojice moderátorů vezme Lamboorghini Aventador S, Hondu NSX a chorvatský elektromobil Rimac Concept One nejprve na závod v přímce a následně i na trať v Alpách.

"Halfa Romeo" připravená pro druhou sezónu The Grand Tour.
The Grand Tour v nové sezoně přivítá opravdové celebrity. Co na ně chystá?

Právě zde se stala v červnu při natáčení ona osudová nehoda, po které skončil nejmladší člen hvězdného týmu v nemocnici. Až dosud jsme k dispozici měli jen jeden amatérský záběr z telefonu, který navíc v moment nehody ucukl. Již za pár dní, konkrétně 8. prosince, však v prvním díle druhé série The Grand Tour uvidíme záběry z nabouraného auta i kamer okolo. Už jen tyto záběry jsou samy o sobě důvodem, proč se dívat.

V souvislosti s moderátory The Grand Tour (a dříve Top Gearu) objevila se v poslední době ještě jedna zajímavost. Když se Top Gear na BBC objevil počátkem nového tisíciletí v té podobě, ve které jej známe nejlépe, ukázalo se na obrazovkách nejprve trio Richard Hammond, Jeremy Clarkson a Jason Dawe. Už po první sérii se však složení měnilo a mimo to, že odešel Jason Dawe, byl málem „odejit“ Richard Hammond.

James May, Jeremy Clarkson a Richard Hammond.
Výroba The Grand Tour stojí miliardy. Kolik si ale Clarkson a spol. vydělají?

Prozradil to tehdejší producent Top Gearu a současný producent TGT Andy Wilman: „Z nějakého důvodu, který dodnes nechápu, mělo vedení v prosinci pochybnosti o Richardovi. V jejich běžném HR stylu mu řekli, že jej možná nebudou chtít pro další sezónu, ale ať si každopádně užije hezké Vánoce.“

Hammond každopádně nakonec zůstal a nové místo v trojici – která zůstala bez dalších změn až dosud – zaujal jen James May. I k jeho „náboru“ se ale váže zajímavá historie. „Přišlo vedení a řeklo, že podle marketingového průzkumu přitahuje show na BBC 2 mladé, trendy, lifestylové publikum, takže bychom měli najít někoho moderního a progresivního. Jako vždy jsme byli nápomocní, hledali všude možně a nakonec přišli s tím správným člověkem - Jamesem Mayem," prohlásil Wilman.

Zdroj: Youtube