Cestovat se zapřaženým obytným přívěsem, případně obytným vozem, může být pěkně otravné. Musí se jezdit pomalu, ne všude se dá projet a parkování je doslova za trest. Nyní je tu další možnost, jak pohodlně přespat třeba uprostřed přírody, a přitom si vystačit jen s trošku prodlouženým běžným autem.

Společnost HitchHotel nyní za cenu 3500 dolarů, v přepočtu přibližně 78 000 českých korun, nabízí mobilní ložnici, která poskytne pohodlné místo k přespání dvěma až třem dospělým osobám. Přitom modul, který je vyrobený z hliníku a sklolaminátu, má hmotnost pouze 109 kilogramů. Ve složeném stavu do něj lze umístit až tři jízdní kola.

Spolehlivost je příkladná, stejně jako u všech Porsche, záleží jen na přístupu předchozích majitelů. Zanedbané auto se zle nemusí vyplatit. Z hlediska budoucího růstu jsou na tom nejlépe 3,2litrové verze s manuálem. Automat rovnou pusťte z hlavy.
Osm dostupných roadsterů, které mají potenciál cenově růst

Rozložit jeho tři moduly a podepřít ho kovovými vzpěrami zabere jen pár desítek minut. Ve standardní výbavě je v současnosti jeden větrací otvor ve střeše a dvě boční okénka. Kromě toho lze uvnitř dobíjet elektroniku prostřednictvím USB portu a dvanáctivoltové zásuvky. V budoucnosti si bude možné objednat i různé typy osvětlení nebo třeba klimatizaci.

Minimální šířka prostorru na spaní je 147 centimetrů. Hitch Hotel by měl vyhovovat i dlouhánům. Vnitřní délka totiž přesahuje 213 centimetrů. 

Více se o této novince dozvíte z popisků pod snímky v naší fotogalerii: