Bugatti Vision GT bylo v roce 2015 představeno jako reálná verze hypersportu, který byl původně vytvořen jen virtuálně pro videoherní sérii Gran Turismo. Automobilka však už tehdy tvrdila, že u jedniček a nul nezůstane a vozidlo tedy postavila doopravdy.

A to přímo v provozuschopné variantě, kdy do bláznivé karoserie inženýři nacpali známý čtyřikrát přeplňovaný šestnáctiválec tentokrát o výkonu 1650 koní (1230 kW) a točivém momentu 1230 Nm.  

Bugatti Vision Gran Turismo.
První šťastlivec se raduje z Bugatti Chiron. Koupil kvůli němu i unikátní studii

Když jde o koncepty, značky povětšinou své výtvory představí na autosalonech či dalších výstavách a poté jejich život končí ve sbírkách a muzeích samotných výrobců. To ovšem nebyl případ u Bugatti, které koncept Vision GT loni prodalo saúdskému princovi jménem Badr bin Saud. Ten si s hračkou bez silniční homologace zřejmě již užil dost, a unikátní studii poslal "dál". Auto tentokrát putuje do sbírky miliardáře v Los Angeles.

Servisní kontrola za skoro půl milionu

A právě z dodání vozu na místo pochází video, které natočil YouTuber známý pod přezdívkou TheStradman. Kromě záběrů opatrného nakládání vozu do kamionu jsou však nejzajímavější zmíněné ceny údržby takto speciálního vozu, který byl vyroben jako jediný kus na světě.

Bugatti Chiron.
Kolik žere Bugatti Chiron? Výsledky testů spotřeby ukázaly zajímavá čísla

Tak například servis od Bugatti zahrnující mimo jiné výměnu oleje, očištění čelního okna a kontrolu tlaku v pneumatikách vyjde na v přepočtu 440 tisíc korun. Pokud náhodou majitel opotřebuje originální pneumatiky Michelin, nová sada ho vyjde na přibližně 2 miliony korun. Obutí pro Vision GT má totiž zcela jedinečné rozměry a celkově byly vyrobeny pouze dvě sady.

Nakonec jde ale o vskutku pochopitelné částky, pokud mluvíme o takto raritním vozu. Originální cena Vision GT se totiž odhaduje na asi 113,5 milionu korun. A pokud takovou „vatou“ normálně disponujete, servis ani nové pneu vás přece nemohou zbankrotovat.

Zdroj: Youtube