Ostatně tohle tvrdí o svém počinu Italové: „Postavili jsme moderní motocykl s klasickou duší." A tím rozhodně nemyslí duše uvnitř pneumatik.

Stavba je poháněna jednoválcovým motorem Zongshen o objemu 230 ccm, používajícím rozvod OHC a klasický karburátor. Tenhle strojek umí vyprodukovat 17 koníků (12,6 kW) a výkon je zpracován skrze pětistupňovou převodovku.

Statný rám Sterlingu je lakován práškováním do lesklého finiše, stejně jako límce kol a řídítka. Páčky, víčko nádrže, pružiny sedačky, brzdová páka a víko ventilů jsou zase poniklovány.

K retro prvkům patří i staromódní lampa vepředu, pořádný klakson a box s nářadím a deštníkem, který dostanete k motocyklu. Zadek si pochopitelně usadíte na sedlo z kvalitní zašlé kůže.

The Black Douglas Moto.Zdroj: The Black Douglas Motorcycle

The Black Douglas Motorcycle však nabízí řadu možností, jak přizpůsobit vzhled vašemu originálnímu vkusu. Pro každodenní používání Sterlingu je v nabídce i zadní držák zavazadel či boční popruhy k uchycení nákladu. Stylový proutěný koš už jen zdůrazňuje běžnou použitelnost.

Jestli se vám Sterling líbí, můžete si jej už objednat. V závislosti na příplatkové výbavě stojí v přepočtu zhruba 275 000 až 350 000 korun.

Zdroj: Youtube