Britský pilot světového šampionátu WRC Kris Meeke už dojížděl poslední rychlostní zkoušku úspěšné Mexické rally. Přesněji mu zbýval méně než kilometr do celkového vítězství. Při nájezdu do rychlé pravotočivé zatáčky ale vyletěl mimo trať a putoval skrze křoví přímo do oblasti diváckého parkoviště.

Čtěte také: Líbí se vám Mazda RX-8, ale bojíte se Wankelu? Tahle má motor z Renaultu…

Meek byl očividně díky oblakům zvednutého prachu trochu dezorientován a nevěděl, kudy se vydat zpět na trať, a tak nešťastně putoval do bludiště zaparkovaných vozů. S chirurgickou přesností se propletl kolem několika aut a během pár chvil už šťastně mířil zpátky na trať.

Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube

Posádka továrního Citroënu a samotný tým již určitě zahazovali myšlenku na výhru, když Meek dojel do cíle vzdáleného jen stovky metrů. Díky jeho náskoku 37,8 vteřin, se kterým startoval do rychlostní zkoušky, mu však ani tento neplánovaný výlet mezi diváky neuzmul vítězství.

Ano, Kris Meeke a navigátor Paul Nagle dojeli do cíle se stále přehledným náskokem 13,8 sekundy na druhého Sébastiena Ogiera. I přes všeobecný údiv tak bylo vítězství jejich.

Velice bizarní incident si naštěstí nevyžádal žádné zranění mezi diváky. Jako jediný to nakonec schytal zadek Volkswagenu Passat CC, kterému se Meek při letu skrz křoví nedokázal zcela vyhnout.

Jediné auto, kterému se Meek při výletu mimo trať nedokázal vyhnout.Zdroj: twitter.com/Iván GP