Vůz s názvem Hyperion, pojmenovaný podle titána z řecké mytologie, vznikl na přelomu let 2007 a 2008 jako zakázková stavba. Celková silueta byla zachována, nicméně z vozu se stal pouze dvoumístný kabriolet. Díly karoserie s retro nádechem jsou vyrobeny výhradně z karbonu a lakovány jsou v unikátním modrém odstínu.

Zásadním předěláním prošla i příď, která obdržela nové bi-xenonové světlomety s LED diodami a mírně zakloněnou masku. Za nás byl ovšem původní vzhled přídě o hodně lepší.

Rolls-Royce Phantom.
Nový Rolls-Royce Phantom je tady. Je prý nejtišším autem na světě

Nová a kratší plátěná střecha zajíždí pod panel z masivního dřeva, jehož povrch připomíná motorové čluny. Podobný panel se potom nachází i před čelním oknem, kde slouží jako kryt menšího zavazadlového prostoru. Hromada dřeva se spolu se světlou kůží objevuje i v interiéru, který však zůstal z větší části nezměněn. Jakousi třešničkou na dortu jsou tu odnímatelné švýcarské hodinky Girard-Perregaux, vyrobené přímo pro Hyperion.

Kolik stál Hyperion původně, to se pochopitelně nikdy nikde nezmiňovalo. Od roku 2008 byl vůz občas někde k vidění na prodej, vždy v luxusních dealerstvích a vždy pochopitelně za patřičně ohromující cenu.

Dnes tomu není jinak. Vůz prodává Alain Class Motors v Dubaji a cenovka je stanovena na 2 miliony eur, tedy na něco málo přes 52 milionů korun.