Během prezentace v německém Düsseldorfu Thomas Schmid, viceprezident evropského Hyundai, prohlásil, že automobilka chce dosáhnout pozice nejprodávanější asijské značky v Evropě (tedy nikoli celkově nejprodávanější značky v Evropě, jak se původně - zřejmě kvůli špatné interpretaci vyjádření - objevilo v zahraničních médiích). To znamená, že se chystá porazit například Toyotu, která je dlouhodobě největší automobilkou na světě. A to ne za dvacet, ba ani za deset let, ale už v roce 2021.

Do tohoto roku Hyundai plánuje uvést na trh rovnou 30 nových modelů, derivátů a produktů, které rozděluje do čtyř hlavních pilířů.

Hyundai i30 Fastback.
Hyundai odhalil konkurenci pro Octavii, novou i30 Fastback

Prvním pilířem se stane modelová řada SUV. Zatím je zde největším tahounem model Tucson, ale již zanedlouho se objeví v prodeji také nový a nejmenší přírůstek Kona. Ani tady se však Hyundai nezastaví a v nadcházejících letech předvede na poli SUV nové vozy v dalších segmentech.

Dvě z plánovaných novinek se potom týkají druhého pilíře, kterým je mobilita budoucnosti. V roce 2018 se objeví čistě elektrická verze SUV Kona, ale zároveň i zbrusu nové SUV poháněné palivovými články. To využije zcela samostatnou platformu. 

Automobilce nechybí odvaha. Zatím na konkurenci ztrácí

Třetí pilíř nabírá podobu klasických „i“ modelů, které jsou v prodejích stále klíčové. Zde Hyundai nedávno předvedl třetí generaci i30, o které se nezdráhá mluvit jako o nejhezčím, nejbezpečnějším, a celkově nejlepším modelu v daném segmentu.

Poslední pilíř potom představuje nově vzniklá sportovní divize N. První její model, i30 N, byl představen právě nedávno a další budou následovat v dohledné budoucnosti.

Celkově má Hyundai určitě slušně našlápnuto, nicméně tvrdit, že se stane v příštích letech nejprodávanější Asijskou značkou v Evropě, to je přece jenom docela odvážné. Zvlášť, když se podíváme na loňské prodeje v Evropě (přesněji řečeno v zemích EU a na Islandu, v Lichtenštejnsku, Norsku a Švýcarsku). Jihokorejská značka zde (bez sesterské značky Kia) skončila z asijských značek za Toyotou a Nissanem.

Toyota prodala 606 301 vozů, Nissan 550 412 aut a Hyundai 505 396 automobilů.

Hyundai i30 N.
Ostrý Hyundai i30 N se oficiálně představuje. Bude mít dvě verze. A co výkon?