Testovaný McLaren 720S se opravdu musel v průběhu natáčení vyměnit za jiný kus, neboť ten původní jaksi „umřel“. Umřel Hammondovou chybou a jednalo se o chybu vyloženě školáckou.

Když Hammondovi v McLarenu docházel benzín, rozhodl se jej logicky doplnit. Za tímto účelem popadl jeden z kanystrů přítomných na place a jeho obsah bez dalšího bádání nalil do nádrže supersportu v ceně okolo 6 milionů korun. Netrvalo však dlouho, než motor definitivně vydechl. V kanystru byla totiž voda…

Před nehodou Richard Hammond ztratil nad autem kontrolu.
Teď umřu... Richard Hammond se konečně vyjádřil k nehodě, co přesně se stalo?

Tato vcelku amatérská chyba znamenala pochopitelně smrt testovacího McLarenu, ačkoliv těžko říct, co se autu přesně stalo. Bližší detaily rozvedeny nebyly, ale je dost pravděpodobné, že tenhle drobný omyl znamenal destrukci motoru. V tom lepším případě by se odebrala do věčných lovišť jen palivová pumpa, filtr a část vstřikovacího systému. Ať už to ale dopadlo jakkoliv, účet bude každopádně vysoký.

Asi netřeba připomínat, že se v rámci druhé série The Grand Tour jedná už o druhé rychlé a drahé auto, které Hammond zničil. Tím prvním byl elektrický koncept Rimac, se kterým Richard vylétl z vrchařské trati ve Švýcarsku.

Oproti nehodě s Rimacem je nalití vody do nádrže McLarenu přece jenom levnější a hlavně se Hammondovi tentokrát nic nestalo. To ovšem neznamená, že by se mu kolegové za druhý zničený sporťák důsledně nevysmáli.

Mimo jiné i tím, že Hammondovi jako "ocenění" věnovali plastovou nádrž na vodu.

Zdroj: Youtube