O své vlastní vozy, ale také o vozy zákazníků, teď budou Jaguar a Land Rover pečovat v novém prostředí, které vyrostlo v historickém domově Jaguaru, v anglickém Coventry.

Celý komplex jménem Classic Works má rozlohu 14 tisíc metrů čtverečních a je tedy vůbec největším zařízením pro prodej, uchovávání a restaurování klasických aut na světě. Součástí budovy je showroom, úschovna a 54 pracovních stanovišť.

K novince Renault vypustil i reklamu.
Renault má lak na nehty, který opraví škrábance na autě. Feministkám to vadí

Právě tady budou probíhat restaurátorské práce na prvních sériích Land Roverů a Range Roverů, Jaguarů E-Type či XKSS. Ke všemu je pod touto střechou uchováno celkem 500 vozů z kolekce obou automobilek.

Pro majitele historických vozů je připraven špičkový servis, přičemž zájemci si zde budou moci klasický Jaguar či Land Rover dokonce zakoupit. Třešničkou na dortu je vyhrazené místo pro údržbu supersportů XJ220.

Volkswagen Polo GTI.
Volkswagen představil nové Polo. Je větší, prostornější i chytřejší

Každé vozidlo, které projde zdejší péčí, čeká inspekce o 112 krocích a následné schválení testovacím jezdcem a vítězem závodu 24h Le Mans Andy Wallacem. Dohromady se bude o pojízdnou historii britských značek starat až 120 zaměstnanců.

Fanoušci si pak budou moci některý ze starých Jaguarů dokonce zapůjčit anebo se zúčastnit exkurze, která je provede jak servisním střediskem tak úschovnou vozidel.

Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube