S informací přišel časopis Car Magazine, podle kterého je SUV od Ferrari momentálně v aktivním vývoji. Vůz zatím podle všeho nese jen kódovací název F16X a jestli jsou zvěsti pravdivé, přijde někdy v průběhu roku 2021 coby rival chystaným modelům Lamborghini Urus a Aston Martin DBX.

Stejně jako zmíněná konkurence, má být i nový přírůstek od Ferrari prakticky zvýšeným kupé. Celé šasi bude údajně z hliníku a chystá se také zajímavost v podobě zadních dveří, otevíraných proti směru jízdy. Klasický B sloupek potom vůbec nebude přítomen.

Koncept Rolls-Royce Vision Next 100.
Rolls-Royce přeskočí hybridní pohonná ústrojí rovnou k elektromobilům

Co se pohonných ústrojí týče, tady trochu tápeme, ovšem mluví se o technice částečně společné s modelem GTC4 Lusso T. Nové velké Ferrari tedy možná obdrží přeplňovaný osmiválec o výkonu kolem 600 koní, dovybavený pohonem všech čtyř kol. Ve hře je ale samozřejmě i hybridní pohonné ústrojí, využívající obdobu systému KERS.

Zdroje dále ještě tvrdí, že cenovka překročí hranici 300 000 euro (7,8 milionu korun) a že novinka dopomůže Ferrari zdvojnásobit roční odbyt na přibližně 16 000 vozů. A jak by to celé mohlo vypadat? O ztvárnění první vize možného vzhledu se postaral grafik Theophilus Chin.