Jak sám majitel Mark Blackwell říká, jeho Corvette C5, kterou zakoupil novou v roce 1999, mu byla po osmnáct let mobilní kanceláří. Téměř denně absolvoval Blackwell ve svém „lidovém supersportu“ trasu z americké Floridy do Georgie a v průměru tak za dobu vlastnictví ujel kolem 1500 kilometrů týdně.

Když se před pár dny rozhodl, že je opravdu čas na nový vůz, svěřil svou milovanou "Vette" do místa, kde se o ní postarají úplně nejlépe. Daroval jí do muzea Corvette Museum ve státě Kentucky. Ve chvíli, kdy Corvette přijela na předání (pochopitelně na vlastních kolech), svítilo na počítadle 773 338 mil, neboli 1 244 566 kilometrů.

Chevrolet Corvette ZR1.
Tohle je nová Corvette ZR1. Má 765 koní a upaluje přes 337 km/h

Vůz samozřejmě jeví své známky opotřebení, ale pravidelná pečlivá údržba se na něm podepsala v tom smyslu, že na svůj věk a kilometry vypadá stále dobře. Přímo obdivuhodný je potom původní motor. Osmiválec dožil spolu se zbytkem auta, nicméně relativně nedávno si vyžádal nové těsnění pod obě hlavy. Vzhledem k nájezdu to však není nic zvláštního, a Blackwell sám říká, že si nemůže v ohledu spolehlivosti vůbec na nic stěžovat.

Otázka zní, jakou pojízdnou kancelář si Mark vybere nyní. Myslím, že výběr je docela jasný a že nová Corvette C7 je již objednaná - ne-li už u Marka doma.

Zdroj: Youtube