Postýlka totiž umí napodobit jízdu autem, dokáže vibrovat, houpat se, třást se, jemně "cukat", dokonce zvládne i simulovat zvuky auta, okolní ruch a venkovní osvětlení. Data pro "virtuální" cestu si přitom mohou rodiče nasbírat - nebo lépe řečeno nahrát - sami. Stačí k tomu chytrý telefon a speciální aplikace, která zaznamená všechny potřebné informace během skutečného řízení.

Uložených cest samozřejmě může být několik a mohou mít i různou délku.

Čtěte také: VIDEO: Co se stane s motorem, který běží bez oleje?

Ptáte se teď, proč by měla dětská postýlka simulovat chování auta? Podle tvůrců má tohle napodobování cesty vozem pozitivní vliv na uspání dítěte. Vycházejí přitom ze zkušeností mnoha rodičů, jejichž dítě doma nechce usnout, ale při večerní nebo noční jízdě v autě usne hned.

Jenže v tu chvíli pochopitelně musí být rodič vzhůru a řídit. Přitom i on by třeba rád ulehl. A právě s chytrou postýlkou tak bude moci učinit - dítě bude doma a přitom zažije stejně uklidňující dojmy jako v autě.

Postýlku vymyslelo španělské zastoupení Fordu, které ji vyžívá v marketingové kampani na rodinné modely automobilky. Zatím existuje jediný exemplář, ale nápad vyvolal tak velký zájem, že Ford prý zvažuje výrobu.

Zdroj: Youtube