Pokud jde o automobily, Dubaj je město neomezených možností. Není divu, že právě tam se dvojice Batmobilů objevila na prodej. Jedná se o starší model Tumbler, který si zahrál v trilogii Temný rytíř, a také o jeho nástupce, tedy Batmobil ze současných filmů DC univerza jako Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti a Liga spravedlnosti.

U Tumbleru přitom prodejce zmiňuje, že tento exemplář byl postaven dle filmových specifikací. Je tedy velmi možné, že jde o repliku, ačkoliv toto slovo není v inzerátu použito. Vozidlo je ovšem plně funkční, alespoň co se týká jízdy.

Škoda 991 Roadster.
"Embéčko" mělo existovat i jako kabrio. Nedopadlo to, prototyp se dokonce zlomil

V unikátním ocelovém rámu vozu je totiž uložen osmiválec LS1 z Chevroletu Corvette spojený s šestistupňovou automatickou převodovkou. Na karoserii a také v interiéru se potom rozsáhle využilo karbonových panelů. O funkčních zbraňových systémech a dalších vychytávkách ale bohužel prodejce nic neříká…

Místo toho je tento Batmobil vybaven Bluetooth konektivitou, LED osvětlením, osmi světlomety a osmi kamerami, které sledují okolí vozu a promítají ho na čtveřici displejů uvnitř.

Ford Focus.
PŘEHLEDNĚ: 5 žádaných ojetin, na které je lepší dát si pozor

Takto funkční ale není nástupce z novějších filmů o Batmanovi. Nejnovější Batmobil je prodáván pouze jako filmová kulisa, která zřejmě sloužila pro statické záběry. Postrádá totiž jakékoliv pohonné ústrojí. Novému majiteli tak bude sloužit pouze jako socha v garáži.

Ceny obou vozidel jsou pochopitelně astronomické. Pojízdný Tumbler má cenu v přepočtu okolo 15,3 milionu korun. Nutno podotknout, že mluvíme o stroji, se kterým zřejmě nemůžete ani legálně vyjet na silnici. Statická kulisa nového Batmobilu pak vyjde "jen" na 10 milionů korun.