Představa, že je Elon Musk zapáleným ekologem, který chce co nejdříve vidět zánik spalovacích motorů, je z určité části mylná. Musk jakožto spoluzakladatel, generální ředitel a produktový architekt Tesly samozřejmě vidí v elektřině budoucnost, ale uvnitř možná ještě pořád jde o klasického automobilového nadšence. Auta má prý rád od útlého věku.

Šestačtyřicetiletý magnát původem z Jihoafrické republiky si za svůj život prošel mnoha podniky. Jako byznysmen a chytrý investor se osvědčil v řadě projektů, jejichž úspěch mu přinesl pořádný zisk. I když, že by zrovna rok co rok ztrátová Tesla zatím byla finančně úspěšná, se říct nedá… Nakouknutí do seznamu vozidel, které Musk vlastnil, však dokazuje, že současný propagátor „čisté“ energie uměl a snad stále umí ocenit kvalitní design a techniku ostatních automobilek.

Bentley Continental GT.
Tohle je nové Bentley Continental GT. Stále má i dvanáctiválec

Rychlá německá limuzína, starý klasický roadster nebo jeden z nejlepších supersportů planety (který ale zničil), takové pozoruhodnosti v garáži Muska, který dnes jezdí hlavně vlastní Teslou, by čekal jen málokdo. Více se už dozvíte v naší galerii plné zajímavých faktů.