Už při prvním pohledu si nelze nevšimnout designového jazyku, který BMW použilo nedávno také u konceptu nové řady 8. I „zetko“ tak přináší poměrně dlouhý převis přední části s velkými ledvinkami na masce, kdy nárazník disponuje velkými otvory přívodu vzduchu. 

Za předními koly jsou umístěny velké vzduchové průduchy a krátkým rozvorem se pokračuje k zadní části, které dominují světla s technologií OLED diod. Nad nimi se rozprostírá víko zavazadlového prostoru vytvarované do integrovaného spoileru. Široké vzezření zadní části nakonec podtrhuje karbonový difuzor a dvojice výfukových koncovek.

SUV Hyundai s pohonem na vodík ještě nemá jméno.
Hyundai ukázal nové SUV, zatím je bezejmenné. Jezdí na vodík

Karoserie je lakována do matné oranžové barvy Energetic Orange Frozen, s níž kontrastují zrcátka a oblouky proti převrácení z broušeného hliníku a rovněž 20palcová kola z lehké slitiny s dvojitými paprsky. 

Interiér také zaujme. Sedadlo řidiče, stejně jako panely interiéru, přístrojová deska a středová konzola obklopující řidiče jsou vyvedeny kompletně v černé barvě, zatímco spolujezdec má sedačku i své okolí v odstínu karoserie. Jako dělicí prvek je zde pouze elegantní chromový proužek.

Architektura palubní desky je na dnešní poměry vcelku jednoduchá. Oba hlavní displeje jsou umístěny téměř ve stejné výšce a kromě pár dalších tlačítek a head-up displeje je vše podmíněno řízení. Výrazným prvkem jsou červená pádla automatické převodovky na volantu, přičemž na volantu je ve spodní části umístěn i displej pro funkci stopek.

Celá kolekce Aston Martin Zagato.
Aston Martin a Zagato ukazují další unikáty. Přichází speedster i "kombík"

K produkční verzi víme, že nový roadster a kupé ze série „Z“ staví BMW společně s Toyotou. Nástupce aktuální Z4 dostane společnou platformu s japonským protějškem v podobě nové generace legendární Supry. Pod kapotou se objeví přeplňované čtyřválce a také dobře známé řadové šestiválce se dvěma turby.

Designová studie sice nabízí pohled do budoucna, ale ne až tak daleko. Sériovou podobu nové generace roadsteru Z4 se dozvíme již příští rok. Máme se na co těšit.

Zdroj: Youtube