Princip je jednoduchý. Vůz, v němž sedí dva zločinci, zezadu nabourá auto před sebou. Samozřejmě jen lehce, spíš do něj ťukne. Přesto je v takovém případě přirozené, že řidič nabouraného vozidla zastaví a vyleze, aby se podíval, co se stalo, jestli jeho automobil není poškozen a případně, jestli se něco nestalo posádce ve druhém autě.

Z toho pak vyleze jeden z dvojice kompliců, který také zdánlivě obhlíží škody, prohodí pár slov s "poškozeným" a pak už využije jeho nepozornosti či šoku, rychle naskočí do nabouraného auta a odjede.

Vykrást cizí auto může být překvapivě snadné.
VIDEO: Vykrást auto je děsivě jednoduché, podívejte se

V USA se tento způsob tak rozmohl, že například v Chicagu letos v létě policie řešila hned devět takových krádeží. Nedávno loupež provedenou tímto způsobem ale zachytila bezpečnostní kamera v newyorské čtvrti Queens.

Video si můžete prohlédnout na Twitteru zde.

Díky tomu se můžeme podívat, jak přesně vše probíhá a jak snadné odcizení vozu může být. Obětí v tomto případě byla 74letá řidička, které auto ukradl muž v červeném tričku.

Policie později ukradené auto našla, po zlodějích ale stále pátrá.

Obrana před tímto způsobem krádeže je samozřejmě jednoduchá. Pokud do vás někdo nabourá a musíte z vozu ven, vypněte motor a schovejte si klíč někam k sobě.

Ilustrační foto.
Která auta se u nás kradou nejvíc? Podívejte se na přehled za loňský rok