Už z tohoto jména je patrné, že zaměření nových modelů by mělo být více "silniční". A právě této myšlenky se chopil grafik Kleber Silva, který vytvořil několik ilustrací možných podob "normálních" aut v podání automobilky Land Rover.

Jinými slovy, Kleber Silva vzal běžný hatchback, dále kombík a také sedan a přidal jim charakteristické designové prvky Land Roveru. Na výsledek, který je opravdu pozoruhodný, se můžete podívat v galerii.

Land Rover Discovery.
První jízda: Land Rover Discovery je skvělé rodinné auto. A nebojí se ani terénu

Že takhle bude nakonec rodina Road Roverů vypadat, je samozřejmě prakticky vyloučené, přesto je možnost prohlédnout si, jak detaily například z Range Roverů sluší jiným karoseriím, zajímavá a jedinečná.

Obecně toho ale jinak o chystané nové značce automobilky Land Rover mnoho nevíme. Jméno Road Rover by měly nést elektrifikované automobily, pravděpodobně půjde o crossovery. Prvním zástupcem prý bude plně elektrické vozidlo, které má nabídnout luxusní interiér konkurující dokonce Mercedesu-Benz třídy S. Dva elektromotory by měly zajistit zajímavé jízdní schopnosti a ovladatelnost, přičemž dojezd na jedno nabití se odhaduje kolem 480 km. Zrychlení z nuly na 100 km/h by novinka zvládla pod 5 vteřin.

Na další informace či oficiální potvrzení od automobilky si budeme muset počkat. Prozatím se mluví o tom, že první Road Rover bychom mohli vidět už na konci roku 2019 na autosalonu v Los Angeles.

Range Rover Velar.
Range Rover Velar oficiálně. Dravě vypadající SUV ohromí interiérem

V následujících letech se pak máme dočkat dalších modelů z této řady a opět má jít o crossovery s elektrickým pohonem.

Pro úplnost je třeba dodat, že Land Rover aktuálně nabízí dvě modelové rodiny: Range Rover (Range Rover, Range Rover Sport, Range Rover Evoque a Range Rover Velar) a Discovery (Discovery a Discovery Sport). Kromě toho plánuje také novou modelovou řadu navazující na legendární teréňák Defender.

Označení Road Rover nesl v 50. letech minulého století experimentální prototyp, jež měl v té době rozšířit nabídku značky Land Rover.