Na první pohled je patrná - stejně jako u amerického Mustangu - změna výrazu. Auto dostalo novou příď s jinou maskou chladiče a jinak řešenými světlomety. Nové jsou také nárazníky a při pohledu na zadní partie si můžeme všimnout jiného tvaru svítilen. Novinkou je také příplatkový zadní spoiler.

Jak už to tak bývá, společně s faceliftem se objevuje rozšířená nabídka laků karoserie, mezi nimiž najdeme nově oranžovou Orange Fury, modrou Kona Blue a tmavě červenou Royal Crimson. Nechybí ani nové designy kol.

V interiéru se změnilo několik detailů, výraznější novinky najdeme ve výbavě. Mustang například může být vybaven příplatkovým 12palcovým digitálním přístrojovým štítem, který umožňuje měnit rozvržení ukazatelů, dále se rozšířil arzenál asistenčních systému.

Finální návrh faceliftu Fordu Mustang.
Proč Mustang dostal ten podivný výraz? Může za to zvláštní inspirace, podívejte

Nabídka motorizací je o něco užší, z nabídky totiž zmizel atmosférický šestiválec. Základem zůstává přeplňovaný čtyřválec 2.3 EcoBoost, který se prý dočkal několika úprav, aby se zlepšila odezva na sešlápnutí plynu. Jeho výkon dosahuje 290 koní (213 kW).

Tou "správnou" volbou ale samozřejmě zůstává atmosféricky plněný pětilitrový osmiválec. A i u něj najdeme novinky: agregát se například chlubí vyšším kompresním poměrem a novým vstřikováním paliva. Lehce se posunul výkon: z 421 koní (310 kW) na 450 koní (331 kW). Je tedy jasné, že omlazený Mustang GT bude o něco rychlejší než ten současný, údaje o dynamice ale zatím nemáme.

Obě jednotky jsou standardně spojeny s šestistupňovou manuální převodovkou, novinkou je ale desetistupňová automatická převodovka, která se má díky bleskovému řazení podílet na výrazně lepší akceleraci.

Zvláštností osmiválcové verze pak je výfukový systém, který umí "pracovat" s hlasitostí a charakterem zvuku, nebo možnost příplatit si za adaptivní tlumiče.

Ford Mustang.
Osmiválcový Ford Mustang dostane tichý režim. Aby nerušil sousedy

Omlazený Ford Mustang se v Evropě začne prodávat na začátku příštího roku. Ceny zatím nebyly zveřejněny.