Originálem se ale koncept inspiruje pouze vzdáleně (viz galerie) a mimo to si vypůjčuje jeho jméno Isabella. Bogwardu totiž model vytvořil jako vizi praktického, čtyřmístného kupé s lehce svažující se zádí. Po vzoru větších automobilek je přitom plně elektrifikován.

Celá karoserie plyne množstvím linek, které jsou jak stylové, tak funkční a zpracovávají obtékání vzduchu kolem auta. Některé prvky jsou přitom aktivní a přizpůsobují se jízdě. Abyste si dokázali představit velikost konceptu Isabella, musíte vědět, že na délku měří přesně 5 metrů, vysoký je 1,4 metru a široký je 1,9 metru.

Audi RS4 Avant.
Tohle je Audi RS4 Avant. Rodinný kombík má 450 koní a stovku dá za 4,1 vteřiny

Interiér je čistě futuristický a uvnitř nabízí mnoho světla, jelikož čelní sklo sahá až do vzdálenosti umístění B sloupků. Ty zde ovšem nejsou, protože dveře se otevírají elektricky naproti sobě, a to podélně s karoserií. Uvnitř je hlavním lákadlem středový panel, který je tvořen ze dvou křížících se trojúhelníků, přičemž v jednom je umístěn dotykový displej infotainmentu.

Borgward to s elektřinou myslí vážně a koncept proto slouží jako premiéra jeho vlastní platformy elektrického pohonu, kterou vytvořil ve spolupráci s firmou LG Electronics. Takzvaný systém ePROPULSION využívá baterie, jež mají svou kapacitou nabídnout dojezd až 500 kilometrů a dobití na 80 procentní stav prý zabere pouhých 30 minut při použití rychlonabíječky. Dalším způsobem dobití šťávy má být rovněž indukční bezdrátové nabíjení.

Renault Mégane R.S.
Renault představil Mégane R.S. Má 280 koní, samosvor a řízení zadní nápravy

Na přední i zadní nápravě je potom elektromotor, čímž se zajišťuje pohon všech kol. Kombinovaný výkon je udávaných 300 koní (220 kW) a točivý moment dosahuje 450 Nm. Zrychlení z nuly na 100 km/h má být otázkou 4,5 sekundy a maximální rychlost prý dosáhne hodnoty 250 km/h.

V nejbližší době chce Borgward s podobnou elektrickou technikou vypustit do světa své nové SUV BXi7 a předtím ještě klasicky poháněnou verzi BX7. Na těchto vozech přitom pomáhala s vývojem čínská automobilka Foton, která mimochodem Borgward v roce 2015 finančně založila a podpořila návrat německé značky 54 let po jejím zániku. Zda se ale dočkáme i produkční verze stylového elektrického kupé Isabella, to zůstává ve hvězdách.

Zdroj: Youtube