Továrna produkující vozy v rámci partnerství japonského Suzuki a indického Maruti se nachází asi 39 kilometrů od hlavní města Nového Dillí. Minulé úterý ale byla co nejrychleji uzavřena a "zbavena" všech zaměstnanců poté, co si jeden z pracovníků všiml na bezpečnostní kameře zatoulaného levharta přímo v objektu továrny.

Samozřejmě se tak chtělo předejít zranění či přímo smrti některého ze zaměstnanců, kdyby na něj divoká šelma zaútočila.

Tento Volkswagen se zdá býti nesmrtelným. Nezastaví ho ani padlý strom.
VIDEO: Tenhle Volkswagen to nevzdal. Nepřestal jezdit ani po rozmáčknutí stromem

Policie a specialisté na odchyt strávili hledáním zvířete celých 36 hodin, jelikož se levhart po většinu doby schovával na neznámém místě uvnitř továrny. Dokonce se přistoupilo na použití návnad v podobě syrového masa a živých koz nastrčených do prostorů objektu.

Nakonec však levhart opustil své místo a krátce poté byl zklidněn výstřelem z uspávací pušky. Šelma bude po veterinárním vyšetření puštěna zpátky do přírody.

Nejpřehlíženější ojetiny roku 2017.
Tohle jsou nejpřehlíženější ojetiny v Česku. Některé překvapí, třeba jedna Škoda

Podobné případy střetu lidí a divokých zvířat nejsou v Indii ničím neobvyklým, jelikož se městské oblasti čím dál více rozšiřují do území dříve neobývané přírody. Dle průzkumů se odhaduje, že od dubna 2014 do května 2017 bylo v Indii zabito divokou zvěří na 1144 lidí. To vychází na jednu oběť denně.

Na druhou stranu se odhaduje, že průměrně je v tamní krajině zabit člověkem jeden divoký levhart denně. Počet divokým šelem se pohybuje okolo 12 až 14 tisíc na celou rozlohu Indie, kterou obývá kolem 1,3 miliardy lidí.

Zdroj: Youtube